Wat is een Doula?

Wat is een Doula?

Een doula is een zwangerschaps- en geboortecoach. Een ervaren en kundige vrouw die op een niet-medische manier ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Het is een eeuwenoud gegeven dat barende vrouwen ondersteund worden door andere vrouwen. Niet ter vervanging van de partner of verloskundige, maar juist om het team te versterken. Zowel thuis als in het ziekenhuis. 

De doula is tijdens de zwangerschap een baken. Je kan bij haar terecht met al je vragen. Ze bereidt de aanstaande ouders voor op de bevalling en informeert en begeleidt in het maken van keuzes die passen bij hoe de aanstaande ouders hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd graag vorm willen geven.

Tijdens de hele bevalling is ze aan de zijde van de barende vrouw. Ze zal er tijdens de bevalling alles aan doen om de rust te bewaren en de aanstaande ouders een helpende hand te bieden. Ze zorgt voor rust en ontspanning tijdens het gehele geboorteproces en ondersteunt en begeleidt door massage, ademhalingstechnieken en het zoeken naar bevalhoudingen die helpend en prettig zijn voor de barende vrouw. Ze bewaakt de persoonlijke grenzen en behartigt de wensen van de toekomstige ouders. Ze coacht, spreekt moed in, luistert en stelt gerust.

Previous Article Next Article