Podcast Moederliefde seizoen 1 | Mijn reis

Podcast Moederliefde seizoen 1 | Mijn reis
Daar is ze dan: het eerste seizoen van Moederliefde! Een podcast over de reis van het moederschap.
-
Moederliefde is voor mij ook een begin - het begin van mijn eigen reis als moeder en ook als podcastmaker. Met een mensje ter grootte van een rijstkorrel in mijn buik begon ik aan de reis van het maakproces. Ik verlangde naar input van wijze vrouwen op deze - voor mij - onbekende weg en zo ontstond Moederliefde. 
-
Moederliefde is een podcast over de transformatie die we doormaken in het krijgen en grootbrengen van kinderen. Een podcast over de vraag: Hoe ziet liefde eruit? Ik ben ervan doordrongen geraakt dat liefde voor je kind altijd begint bij liefde voor jezelf. En daarom is onze persoonlijke groei zo onlosmakelijk verbonden met het ouderschap. Het is alsof we in het Westen vergeten zijn dat het krijgen van kinderen iets is wat je er niet 'even bij doet'. Dat het om zoveel meer gaat dan de juiste, meest veilige en mooiste babyspullen verzamelen. Het krijgen en grootbrengen van kinderen is een uitnodiging. Een uitnodiging om te groeien, als individu en samen. Een uitnodiging om te ontdekken wie je bent, wat je gevormd heeft en wie je wil zijn. Een uitnodiging om los te laten. Een uitnodiging om relatie aan te gaan - de meest intieme relatie die er bestaat: de relatie met jezelf en met je kind.
-
Het maakproces van dit eerste seizoen is zo anders verlopen dan ik mij had voorgesteld toen ik begon. Toen ik de avond van 26 augustus 2021 te horen kreeg dat mijn geliefde broer Pieter Christiaan een paar uur daarvoor op zijn vakantie was verdronken stond mijn wereld op zijn kop. Het is wat ik nooit hoopte mee te maken. Al helemaal niet in een zwangerschap. Zo veel verdriet. En ook zo'n sterke reminder dat het leven niet maakbaar is. Dat ik niet de perfecte omstandigheden voor dit groeiende mensje in mijn buik kan creëren. Dat ook 'moeilijke' emoties en verdriet een onderdeel zijn van het leven. Ik ervaar nu dat verdriet en vreugde elkaar niet uitsluiten maar helemaal naast elkaar kunnen bestaan. Want ik voel het allebei: het diepe verdriet om het verlies van een heel kostbaar en geliefd leven én de vreugde over een nieuw leven wat we mogen ontvangen. Ik ervaar dat als een hele waardevolle levensles. 
-
Mijn gesprekken met Tessa Roseboom en Riekje Boswijk vonden plaats na deze gebeurtenis, de andere twee gesprekken - met Joke de Vries en Lonneke van Houten ervoor. Elk gesprek tot nu toe is zo waardevol voor mij geweest en heeft me op verschillende vlakken ongekend waardevolle inzichten gegeven. Die deel ik graag met je. Er is zoveel kennis en wijsheid over het moederschap, zoveel wijze vrouwen zijn ons al voorgegaan.
Mijn verlangen voor deze podcast is dat Moederliefde een plek is om die wijsheid te delen. En dat we mogen groeien in de liefde voor onszelf, onze partner en onze kinderen. 
-
Ik hoop dat je, net als ik, geniet van het eerste seizoen van Moederliefde.

* Moederliefde vind je op Spotify & binnenkort ook op alle andere podcast apps *
Previous Article